Ζαρούχλα

Η Ζαρούχλα είναι ένα πανέμορφο χωριό κυριολεκτικά βυθισμένο στο πράσινο που χαλαρώνει και αναζωογωνεί τον επισκέπτη από την πρώτη κιόλας μέρα. Τα καταπράσινα έλατα, οι καστανιές, η ομιχλώδης ατμόσφαιρα και οι μυρωδιές από τα αναμμένα τζάκια δημιουργούν ένα ειδυλιακό κλίμα και ένα χαλαρωτικό συναίσθημα.
Κάντε ατελείωτους περιπάτους στα δεδαλλώδη μονοπάτια της, γνωρίστε την αρχιτεκτονική της με τα πέτρινα σπιτάκια και τους όμορφους καλοστημένους ξενώνες της, καθώς και τον μεσαιωνικό ομώνυμο Πύργο της και ακούστε το κελάρυσμα του ποταμού Κράθι που πηγάζει από το Χελμό και διασχίζει το χωριό. Θα δείτε Λίμνες και φυσικές πηγές, ιστορικά μοναστήρια και φυσικά θα επισκευθείτε τοχιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων. Μία άλλη μαγευτική τοποθεσία είναι η λίμνη Τσιβλού. Χωμένη σε πυκνό ελατόδασος σε υψόμετρο 800 μ. απέχει από τη Ζαρούχλα μόλις 15 χλμ.

Μετράει περίπου εκατό μόνιμους κατοίκους αλλά τα σαββατοκύριακα και τις γιορτές σφίζει από τουρισμό κάθε ηλικίας, αφού είναι αγαπημένος προορισμός και για τη νεολαία. Πλήρως οργανωμένη και σε ετοιμότητα υποδέχεται τους επισκέπτες της διαθέτοντας ωραία παραδοσιακά καταλύματα, πέτρινες κατοικίες και ξενώνες που μόνο απαρατήρητοι δεν περνούν, υπέροχα γραφικά καφέ και εστιατόρια πρώτης ποιότητας για όλα τα γούστα. Δοκιμάστε χωριάτικο κοκκινιστό κόκορα και παραδοσιακή χορτόπιτα και αγοράστε νόστιμες χυλοπίτες και τραχανά.

Η πρόσβαση για να πάτε στη Ζαρούχλα είναι πολύ εύκολη, μέσω εθνικής οδού Αθηνών - Πατρών. Στο ύψος της Ακράτας ακολουθείτε τη διασταύρωση για Ζαρούχλα. Μόλις πλησιάζετε ανοίξτε το παράθυρο του αυτοκινήτου σας ότι εποχή κι αν είναι, εισπνεύστε τον καθαρό αέρα της και μαγευτείτε από το μεθυστικό άρωμα των πορτοκαλεώνων και του λεμονοδάσους που θα σας γεμίσει ευεξία και θα φτιάξει τη διάθεσή σας. Η διαδρομή είναι υπέροχη, γεμάτη δάση με πεύκα, έλατα, καστανιές, καρυδιές και τρεχούμενα νερά του ποταμού Κράθι.

Αν θέλετε λοιπόν να ξεφύγετε από το άγχος και τη βαβούρα της πόλης η Ζαρούχλα θα είναι η καλύτερη επιλογή σας.